XII

 Oletko kuullut uudesta tavasta nauttia elämästä? Se ei vaadi muuta kuin hyppäämisen kalliolta alas. Muutamien sekuntien ajan et huolehdi asuntolainoista, puolison pettämisestä, koiran sairauksista tai rakastajan sukupuolitaudeista. Näiden muutaman sekunnin ajan, silmien rekisteröidessä maan lähestyvän hurjistuttavaa vauhtia, mielesi on varmasti tyhjä kaikesta muusta kuin siitä mitä verkkokalvoillasi on. Näin eletään hetkessä.

Tietenkään tämä hetki ei kestä kauaa mutta jos näet elämäsi menevän filminä silmiesi edessä ja se on täynnä kurjuutta, surua ja kamppailua, mitä sitten jos loppukin on huomionhakuisen väkivaltainen? Senhän näkisi olevan luonnostaan tuleva jatkumo ihmiselle jolla ei ole enää vaihtoehtoja. Ruusutkin ovat kauniita ja tuoksuvat hyvälle mutta kukittuaan ne kuihtuvat ja kuivuvat, murenevat maan multaan. Näin on kaiken elämän laita. Näin on kaikkien asioiden laita. Mikä oikeus meillä on määritellä ihmisen omaa oikeutta elämäänsä? Onko joku kenties tasa-arvoisempi kuin toinen mikä antaa hänelle vapauden arvostella asioita sekä vielä pahempaa, muita ihmisiä omien arvojensa kautta?

 Sitähän sanotaan ettei toista ihmistä voi ikinä tuntea täysin. Puhutaan hienoja sanoja empatiasta ja sympatiasta ja voihan metsästäjistä ja vegaaneista tulla ystäviä, jopa kumppaneita. Silloin on joko luovuttava omista arvoistaan tai KUNNIOITETTAVA toisen arvoja niin että yhteiselo voi sujua rauhanomaisesti, kuin kaloilla hauettomassa järvessä. Tänä nopeiden, harkitsemattomien mielipiteiden aikana se taitaa olla mahdotonta. Jokaisella meistä on vain yksi oikea tapa elää eli oikeita tapoja elää on reilu seitsemän miljardia. 

Kun kalliolta hyppää alas, ei maahan iskeytyessä jää paljoa jäljelle mikäli matka on riittävä. Siinä tuskin joutuu itse kärsimään. Itsemurhan, tai yleensäkin kuoleman tullessa, läheisille se on kovempi paikka kuin kuolleelle. Eivät kuolleet mitään tunne ja jos onkin jonkinlainen taivas olemassa missä kaikkialla kasvaa voikukkia ja hapansilakkaa on tarjolla päivittäin, mikä röyhkeys on olettaa että kaikkien pitäisi haluta sinne kuollessaan. Kuka haluaa elää ikuisesti?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

XVI

Numero

XVIII